сряда, 22 април 2009 г.

10 неща за "Персоналната марка",който трябва да знаете.


Ето 10 неща за "Персоналната марка" който трябва да знаем:

1.Начало, няма нищо по лесно в днешни дни от това човек да направи свой блог или страница.Има места като www.blogger.com или също така и www.wordpress.com .И двата са чудесни инструменти за писане на собствен блог подържащи български език.Не е нужно да сте специалист всичко е направено интуитивно и се работи с шаблони и така наречените магьосници.

2.И така вече сме готови да създадем собствен блог с който да се представим на света.Трябва да му изберем име което трябва да е примерно moetoime.com.Не слагайте имена от рода на sladkata , palav и т.н.Това с сигурност не би ви осигурило желаната работа.Би било най добре да съдържа вашите инициали и фамилия.Примерно: B.Ivanov.com

3.Публикувайте ваша кратка автобиография в вашият блог.Бъдещият ви работодател би очаквал да я има там.В нея презентирайте (рекламирайте), себе си умения който притежавате и който биха ви помогнали в новата работа.

4.Сложете ваши снимки една като паспортна, и други в цял ръст.Идея е да сложите ваши снимки с известни личности или бизнесмени.Недеите слага снимки от пиянските вечери с бутилка водка в ръка.Със сигурност това не е никак добра идея.

5.Ето и нещо което няма да срещнете в хартиената автобиография (CV).Блоговете също така позволяват да се публикуват видео клипове.Направете го персонално като се обърнете към вашият работодател и накратко разкажете за себе си .Заснемете го с вашата Web камера и го публикувайте в www.youtube.com или българският му вариант vbox7.com.

6.Също така може да съдържат отговори на основните въпроси който се задават на едно интервю за работа.

7.Освен задължителните e-mail и телефонни номера за контакт.Публикувайте линк към някоя от социалните мрежи www.facebook.com ,www.linkedin.com или друга която ползвате.На работодателя би му било интересно какъв сте като човек и това би ви помогнало да ви почувства по близък.

8.Публикувайте ваши предишни постижения, успехи или просто диаграми.

9.Ако сте творческа личност е добре да публикувате ваше портфолйо в което да покажете ваши творби.

10.Така и последно Рекламирайте, Рекламирайте.Публикувайте линк към вашият работен блог в вашият facebook,myspace tweeter.Публикувайте където се сетите .Много от вашите работодатели ще ползват Google за да научат нещо повече за вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар